Per ongeluk: zwanger

Williams-bericht (website SZ)

IN HET NIEUWS is de jongere van de Williams-sisters. Volgens DPA – zojuist geciteerd door de Süddeutsche Zeitung – heeft toptennisster Serena Williams haar zwangerschap per ongeluk bekend gemaakt. Ze wilde het aan een kleine kring laten weten maar ze drukte op een verkeerde knop en zo ging het bericht viral.

Zou dat zo zijn of kunnen we het van een andere kant bekijken? Het doet denken aan het verhaal dat Joop Smits (1926-2003) ooit vertelde. Wie kent hem nog met zijn markante bril, maar dan uit de tijd dat hij radio-omroeper was en je dat niet kon zien? Later werd hij tv-omroeper en zag iedereen deze meneer die zo keurig sprak en er net zo uitzag… inclusief asbak op het tafeltje.

JOOP SMITS (Beeldengeluid)

Joop Smits vertelde in een interview hoe hij na de bevalling van zijn vrouw voor het eerst weer in de radiostudio aan de Heuvellaan in Hilversum zat en om zeven uur in de morgen zou gaan zeggen: “Dit is Hilversum 1, hier is de VARA.” Is er iets simpelers voor iemand die zoiets al zo vaak aan de luisteraars had gezegd? Nee, over deze bananenschil gleed Joop die ochtend uit, want hij zei per ongeluk: “Dit is Hilversum 1, hier is de vader.”

Niet de bedoeling, maar zó vol van het nieuws dat je iedereen graag wil vertellen, dat je iets zegt wat niet in het draaiboek staat.

Zo is dat met Serena Williams natuurlijk ook geweest. Geen ongelukje. Freud. Freude auch.

 

 

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in In het nieuws. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Per ongeluk: zwanger

  1. Patrick De Schepper schreef:

    Was de zwangerschap ook een ongelukje? Op het verkeerde knopje gedrukt?😳

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.