Tied vlugt veurbie

Nieuws van de uitgever op 4 december 2018: het boek is uitverkocht!

N.B. Het boek dat hieronder aangekondigd werd, zal op 18 november a.s. gepresenteerd worden in het radioprogramma De Noordmannen van RTV Noord.

SR

Het was een zondag dit jaar waarop de 22e juli viel: de dag waarop Ede Staal in 1986 overleed. Het radioprogramma Noordmannen van RTV Noord zond in dat kader uit vanuit Warffum, vanaf het geboortehuis van Ede Staal pal bij het station.

Ik was uitgenodigd als gast en kon bekendmaken, dat uitgeverij InBoekvorm en ik (met instemming van de erven van Ede Staal) eind dit jaar twee eerdere uitgaven ineen hopen te presenteren: Deur de dook zai ik de moan en Dat dou ik die nait noa. In die twee boeken heb ik achtereenvolgens de liedteksten en de verhalen van Ede Staal opgeschreven en toegelicht. De liedjes van Staal zijn op enkele lp’s en later cd’s uitgegeven, zijn Zuzooi-verhalen voor het Radio Noordprogramma Sloaperstil (gedurende nauwelijks een half jaar 1985-1986) kwamen eerst als muziekcassettes en later als cd’s uit.

Als het lukt, verschijnt in december Tied vlugt veurbie als geactualiseerde optelsom van beide eerdere publicaties, een verzamelwerk van wat Ede Staal aan Groningstalige teksten schreef.

Zie de website van RTV Noord:

 

 

 

 

 

 

 

Precies op zijn geboortedag vandaag ook in het Dagblad van het Noorden aandacht voor Ede Staal en de geplande bundeling van zijn teksten:

 

 

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Gronings, In het nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.