De spraak makende gemeente (1) – de donorvaarder


Tot aan 5 oktober 2019 (de dag van het Onze Taal-congres ‘Moedertaal – de taal van je leven’) verschijnt op deze plaats dagelijks een vraagtekentje uit de spraak makende gemeente die Nederland ook is.

Uitleg van mijn kant komt aan het eind van de serie. Lezercommentaar is welkom als altijd.

Morgen een nieuwe, kleine observatie uit publieke uitingen in 2018 en 2019.

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.