Voor 65 jaar: zomer 1955 in advertenties (45). Overhemd met aannaaiboord en wandelnylons bij Gerzon

Waar toerisme is, zijn er feestweken tijdens het vakantieseizoen – minder toeristische gebieden wachten tot de late zomer of de vroege herfst. De herfst is ook de tijd van de beurzen zoals de Wiesn in München. Gaat dit jaar niet door door corona en ik vrees dat de Auer Dulten hetzelfde lot ondergaan/ondergaat. Ooit toevallig ontdekt en dus dierbaar, die markt onder de toren op de Maria-Hilfemarkt in het stadsdeel Au in München. Veel handwerk viel er te krijgen (hout vooral) – maar nu met corona is het daar vast te nauw in Au, dus ook die oude traditie krijgt een knauw.

Uitverkoop in de latere zomer, op naar de herfst en de winter. Zeker als de overheid besluit om de BTW een beetje te minderen – doen ze in Duitsland nu ook (wegens corona).

Een overhemd met extra aannaaiboord – hoe handig, hoe voordelig! Flatteuze modellen! Wandelnylons, die van normaal 4,95 met het verbluffend fijne 50 gauge weefsel en laddervrije boord en teenring! Wol enorm in prijs verlaagd – en geniet na de voordeel-aankopen in Gerzon’s Tearoom-Restaurant van een Thé-complet of een IJs-complet.

Wat een tijd. Gerzon is al een kleine halve eeuw verleden tijd. V&D hield het langer vol: morgen.

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.