Hoe komt een eindverslag van een informateur tot stand?

Excuus! In een tweet schreef ik dat het na drie stukken (alle drie in één aflevering 16 in de serie over taalsmeedsels) welletjes was voor vandaag, maar toen had ik het Eindverslag van informateur Hamer nog niet gezien. Twee fragmentjes:

Ik zocht op nader en vroeg me af: gebruiken kabinetsinformateurs copy + paste? En is er geen ambtelijk secretariaat dat zulke foutjes even voorkomt? Op zowel p. 2 als op p. 7 staat “nader te vast te stellen combinatie”.

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Hoe komt een eindverslag van een informateur tot stand?

  1. Martinus Jellema schreef:

    Het woord ‘welletjes’ is een verkleinvorm van ‘wel’. Dit betekent dat het niet een hele ‘wel’ was, maar een kleine ‘wel’ en dan hou je net als politici ruimte over voor een (politiek) vervolg. Dus dat excuus was eigenlijk niet nodig. En wat dat plakken en knippen betreft. Ik denk, ik denk daar ik niet een politicus ben, dat dit een gebruikelijke handeling is in de politiek. Dit is de meest eenvoudige wijze om elkaars programma over te nemen en mocht het toch fout gaan, daar niemand feilloos is, kan men vingerwijzen naar de oorsprong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.