Kort met wintersport: woorden van het jaar in Oostenrijk (2016)

Toen ik in Wenen aankwam, op de laatste dag van mei 2016, leek het Alexander Van der Bellen de verkiezingen voor het presidentschap gewonnen te hebben. Enkele weken later was het anders: de tweede ronde moest over, er waren fouten gemaakt.

Daar ontstonden opnieuw weer problemen over. Uiteindelijk werd Van der Bellen wel gekozen, maar verwonderlijk was niet dat het Oostenrijkse woord van het jaar 2016 Bundespräsidentenstichwahlwiederholungsverschiebung werd. Lang, vooral om over de politiek te klagen, veronderstel ik. Pesterig eigenlijk.

Public screen, Wenen zomer 2016: WK-voetbal en Oostenrijk doet nog mee (SR)

Bondspresidentenherstemmingherhalingsverschuiving.

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.