Gert Schutte en Ed van Thijn: Dat gezegd hebbend

Op de dag dat Ed van Thijn in de Tweede Kamer herdacht wordt, 25.01.2022, komt het bericht dat Gert Schutte is overleden.
Beiden scoorden bovengemiddeld in Dat gezegd hebbend….., het woordenboek van het Binnenhofs uit de jaren vanaf 1950 dat ik in 2018 uitbracht.
Voor de geïnteresseerde lezer:

Schutte — Aanvalsplan, Bungelen, Fax, Kaasstolp, Klaarder, Maakbaarheid, Modewoorden, Moeten we niet willen, Rantsoenering, Taalvervuiling, Te kort door de bocht

Van Thijn — Aan snee, Bewindsman, Door de bocht, Kanjer, Pakkans, Te gek voor woorden (zie hieronder), Zware wijs, Zwartepiet en zwartepieten

P.S. schandelig: lees schandalig

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Gert Schutte en Ed van Thijn: Dat gezegd hebbend

  1. Klaas schreef:

    Ik hoorde politici (van de Pipo generatie?) vaak iets “van de gekke” vinden. Heeft Klukklok ooit ook de handelingen gehaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.