SCORES

Zo’n 650 keer viel er een naam van een politicus (m/v) tot dusver in de teksten die het tag Parlevinken hebben gekregen in dit blog en dus in de periode van februari tot en met juni 2017. Met behulp van de zoek-knop is simpel na te gaan of een bepaalde politicus (m/v) genoemd is en zo ja, door door te klikken in welk verband.

De meeste scores komen op naam van

Mark Rutte 15
Geert Wilders 8
Dion Graus 7
Harm Beertema 6
Alexander Pechtold 6
Ronald Plasterk 6
Arie Slob 6
Madeleine van Toorenburg 6
Fleur Agema 5
Elbert Dijkgraaf 5
Henk van Gerven 5
Barry Madlener 5
Agnes Mulder 5
Pieter Omtzigt 5
Esther Ouwehand 5
Martin van Rijn 5
Ard van der Steur 5
Hans Wiegel 5

De afbeelding geeft een (niet helemaal correcte) impressie van de namen van sprekers die mij talig blijkbaar het meest zijn opgevallen,- hoe groter, des te meer.

Dit zijn trouwens alle 387 verschillende namen die in dit deel van het blog 1x of vaker voorkomen: Roy van Aalst Gijs van Aardenne Hette Abma Karin Adelmund Fleur Agema Dries van Agt Rendert Algra Koos Andriessen Charlie Aptroot Khadija Arib Pius Arts Lodewijk Asscher Malik Azmani Marcus Bakker Jouke Bakker Jan Peter Balkenende Farshad Bashir Jean Baud Thierry Baudet Ria Beckers Louis Beel Gerard Beelaerts van Blokland Albert Beerman Harm Beertema Salima Belhaj Jan van Bennekom Koos van den Berg Vera Bergkamp Klaas Beuker Barend Biesheuvel Maja van Bijsterveldt Roelof Bisschop Steven Blaupot ten Cate Leo de Block Stef Blok Wim de Boer Frits Bolkestein Harry van Bommel Louis Bontes Wouter Bos Martin Bosma André Bosman Lea Bouwmeester Bruno Braakhuis Jan van den Brink Wien van den Brink Elco Brinkman Hero Brinkman Han ten Broeke Ankie Broekers-Knol Sybrand Buma Jaap Burger Jet Bussemaker Jo Cals Wim van de Camp Frits Castricum Dick de Cloe Clemens Cornielje Jacqueline Cramer Hedy d’Ancona Martijn van Dam Nancy Dankers Wim Deetman Staf Depla Jasper van Dijk Otwin van Dijk Leen van Dijke Elbert Dijkgraaf Klaas Dijkhoff Sharon Dijksma Hans Dijkstal Remco Dijkstra Jeroen Dijsselbloem Carla Dik-Faber Cor van Dis Boris Dittrich Theo van den Doel Ali Doelman-Pel Dick Dolman Ferdinand Domela Nieuwenhuis Harry van Doorn Martinus van Doorninck Willem Drees Jan Duijs Adri Duivesteijn Angelien Eijsink Ingrid van Engelshoven Adri van Es Camiel Eurlings Jeremias Faber van Riemsdijk Dirk Fock Bas de Gaay Fortman Gaius de Gaay Fortman Hans Franken Huub Franssen Frank Futselaar Wil van Gelder Bob van Gelderen Jos van Gennip Ineke van Gent Gerrit Gerritse Henk van Gerven Sharon Gesthuizen Jaco Geurts Aart-Jan de Geus Lambert Giebels Anton van Gijn Henk Gortzak Anneke Goudsmit Machiel de Graaf Rik Grashoff Dion Graus Ed Groot Hans Gualthérie van Weezel Femke Halsema Boris van der Ham Ab Harrewijn Ted Hazekamp Jan Heemskerk Peter van Heemst Wim Hendriks Jeanine Hennis Eveline Herfkens Ben Hermsen Hans Hillen Georg Hintzen Ernst Hirsch Ballin Jan Hoekema Wolter baron van Hoëvell Maria van der Hoeven Henk Hofstra Victor Honig van den Bossche Jan Hoogcarspel Duco Hoogland Frederik Hugenholtz Kirsten van den Hul Johan van Hulst Michel van Hulten Alexander Idenburg Wieger Idzerda Joost van Iersel Sef Imkamp Leo Jansen Dolf Joekes Theo Joekes Mechteld de Jong Leon de Jong Klaas de Jong Piet Jongeling Annemarie Jorritsma Erik Jurgens Ad Kaland Henk Kamp Margreet Kamp Annelien Kappeyne van de Coppello Sadet Karabulut Koser Kaya Mona Keijzer Jesse Klaver Joram van Klaveren Reinette Klever Jetta Klijnsma Jopie Knol Raymond Knops Hendrik Koekoek Bert Koenders Job Kohnstamm Wim Kok Hans Kombrink Henk Koning Nine Kooiman Wouter Koolmees Sven Koopmans Ger Koopmans Rudolf de Korte Benk Korthals Frits Korthals Altes Fatma Koser Kaya Aad Kosto Hendrik Kranenburg Neelie Kroes Henk Krol Attje Kuiken Abraham Kuyper Tunahan Kuzu Peter Kwint Kornelis ter Laan Jan ter Laan Roelof van Laar Kees de Lange Leendert de Lange Peter Lankhorst Ad Lansink Herman Lauxtermann René Leegte Meindert Leerling Herman van Leeuwen Hannie van Leeuwen Renske Leijten  Casper Lingbeek Robin Linschoten Helma Lodders Anton Lucas Joseph Luns Geertje Lycklama à Nijeholt Johannes van Maarseveen Barry Madlener Jan Hendrik de Waal Malefijt Ahmed Marcouch Jan Marijnissen Lilian Marijnissen Gidi Markuszower Paul van Meenen Jan Meesters Erik Meijer Willem de Meijier Jan Gmelich Meijling Ad Melkert Arnold Merkies Bert Middel Eimert van Middelkoop Anouchka van Miltenburg Jacques Monasch Engel de Monchy Harry Moorman Agnes Mulder Marinus van der Goes van Naters Gerard Nederhorst Tineke Netelenbos Atzo Nicolaï Henk Nijboer Ad Nijhuis Chantal Nijkerken Saskia Noorman Pieter Omtzigt Floor van Oosten Pieter Oud Rob Oudkerk Esther Ouwehand Gerritjan van Oven Selçuk Öztürk Marleen de Pater Alexander Pechtold Karla Peijs Jacobus Pijnacker Hordijk Ronald Plasterk Carel Polak Rommert Pollema Stan Poppe Siep Posthumus Sjoerd Potters Jan Pronk Jan de Quay Ronald van Raak Jacob Reitsma Johan Remkes Jaap Rensema Harm van Riel Martin van Rijn Govert Ritmeester Jacob Alexander Roëll Emile Roemer Guikje Roethoef Erik Ronnes Max Rood Martin van Rooijen Bouke Roolvink Raymond de Roon Martin van Rooyen Paul Rosenmöller Henk van Rossum André Rouvoet Onno Ruding Job de Ruiter Arno Rutte Mark Rutte [zie de aparte categorie Taal van Rutte en de post De woorden van Rutte] Theo Rutten Diederik Samsom Leonie Sazias Jan Schaefer Maarten Schakel Jan Schaper Jaap de Hoop Scheffer Michiel Scheltema Olga Scheltema Tineke Schilthuis Willem baron Schimmelpenninck van der Oije Wim van het Schip Edith Schippers Carola Schouten Annie Schreijer Wim Schuijt Melanie Schultz Gert Schutte Eddy Schuyer Gert Jan Segers Tjitske Siderius Hans Simons Tara Singh Varma Leoni Sipkes Harm van Sleen Arie Slob Eric Smaling Janneke Snijder Winnie Sorgdrager Fred van der Spek Hans Spekman Kees van der Staaij Dick Stellingwerf Bram Stemerdink Mirjam Sterk Ard van der Steur Teun Struycken Fred Teeven Ockje Tellegen Jan Terlouw Erica Terpstra Frans Teulings Marianne Thieme Ed van Thijn Jacques Tichelaar Arnold Tilanus Jetze Tjalma Herman Tjeenk Willink Liesbeth van Tongeren Madeleine van Toorenburg Edzo Toxopeus Boy Trip Pieter Jelles Troelstra Danny Tuijnman Paul Ulenbelt Joop den Uyl Gerrit Valk Edmond van Dam van Isselt João Varela Pieter ter Veer Stientje van Veldhoven Jan te Veldhuis Kees Vendrik Gerdi Verbeet Bart Verbrugh Gerda Verburg Rita Verdonk Kees Verhoeven Willem Vermeend Timotheus Verschuur Josephine Verspaget Willem Vliegen Bas van der Vlies Thijs van Vlijmen Marith Volp Joël Voordewind Linda Voortman Jan Vos Mei Li Vos Albert de Vries Aukje de Vries Klaas de Vries Bert de Vries Gerben Wagenaar Jacques Wallage Frank Wassenberg Frans Weekers Frans Weisglas Jan Weitkamp Charles Welter Steven van Weyenberg Hans Wiebenga Jan-Kees Wiebenga Hans Wiegel Wiebe Wierda Ko Wieringa Jhr. Hubert van Asch van Wijck Jeroen van Wijngaarden Geert Wilders Pieter Winsemius Jan de Wit Agnes Wolbert Henk Wolff Gerrit Jan Wolffensperger Dik Wolfson Thijs Wöltgens Eisso Woltjer Loes Ypma Keklik Yücel Pieter Zandt Jelle Zijlstra Halbe Zijlstra.

N.B. Niet alle namen staan in het blog volledig genoteerd, dat wil zeggen inclusief voornaam. Links die aangegeven staan, zijn niet uitputtend, tenzij een Kamerlid niet meer dan eenmaal genoemd is.

Dit overzicht betreft bijdragen aan dit blog in de periode februari-juni 2017.

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in PARLEVINKEN. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.