DE WOORDEN VAN RUTTE

Dit zijn de titels (en dus de belangrijkste onderwerpen) van de stukjes over de taal van minister-president Mark Rutte, elders in dit blog.

AAN SNEE AANGELEGEN PUNT AANPAKKEN AANSLAAN ABSOLUUT ACCOMMODEREN ACHTEN ADRESSEREN ALERTEREN AMBITIE APOCALYPTISCH BEKREUNEN BENOEMEN BESLAG BESTENDIGEN BESTUDEREN BETON BEVALLEN VAN BIZAR BLURREN BUITENGEWOON CASUïSTIEK COME ON COMFORT CONVIDENT CRUCIAAL DALIJK DICHTSCHROEIEN DONDERSGOED DOSSIER DRAAGVLAK DUW ECHT, OPRECHT ECHTER ELEVEREN ELLENDE EPITHETA EXEGESE FACT FIETSEN (en Van de gekke) FILTERS FOCUS FRATSEN GAREEL GEACHTE AFGEVAARDIGDE GEDOE GELUL GOEHOED GRIEZELS HEBBEN TE HEEL HIJS IETSLANGERETERMIJNPERSPECTIEF INDACHTIG JARGON KALENDERFIXATIE KERELS KETELMUZIEK KNOKKEN KOND LUCHTWAPEN LUITJES MEEL MENEER EN MEVROUW MODUS OPERANDI MOOIER NOCHTANS NOGAL (en nogal geen) OMMEKOMST ONCONDITIONEEL ONTHECHT OOGHAREN OPBOUWEN OPPLUSSEN PLAKKEN (en Niet -)  PLEIDOOIéREN POEPOE POLSSTOK RESPECTEREN ROBUUST RULLEVANT RUTTIAANSE REEKS  SCHRAGEN SCHUREN SLAAT NERGENS OP SPECTACULAIR SWEEPING STATEMENTS TEUGEN THANS THEORETISCH TOTAAL UITROLLEN VAN DE AFDELING (en Van) VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN VERHOUDEN, ZICH – VOLSTREKT WARE WINSTWAARSCHUWING WIRTSCHAFTEN ZIJ DIE ZIJDENS

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Taal van Rutte. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.