VERKEERD – VERKEERDER – VERKEERDST

De twee afbeeldingen zijn ontstaan vanuit een rijdende bus in de Groninger binnenstad. De twee gele borden die het verkeer moeten waarschuwen staan (althans stonden midden juni 2019) aan het begin en aan het eind van de Steentilstraat.

Consequent, knap én aandachttrekkend om bij elk van de drie woorden op de middelste regel van het bord het onjuiste slot te kiezen: te allen tijde hadden we afgesproken. Verkeer, verkeerd, verkeerder, verkeerdst.

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.