Voor 65 jaar: zomer 1955 in advertenties (1) Niets behoeft u te ontgaan met een Ford

Juli 1955, ook Het Parool staat vol van de vakantie. Neem nu twee grote advertenties van de Amerikaanse automerken Ford en Chevrolet.

Ford brengt ons op bestemmingen verder weg: Scandinavië, Zuid-Frankrijk, Italië – u zegt het maar. Van ongebaande ezelpaden tot de moderne gladde autostrada, de Ford ‘55 zal ons niet in de steek laten en u wordt niet moe van het rijden.
Technisch – aesthetisch – economisch wordt de Ford ‘55 aangeprezen, vanaf 10.250 gulden.

Chevrolet toont de Paroollezer een sigaarrokende chauffeur (m) maar stelt ons verder gerust: gezond is de ingeademde lucht! En dat is nog maar éen van de waardefactoren van deze auto. We duiken er zelfs niet in voorover bij het remmen door een nieuwe voorwielophanging. We zien dat Chevrolet ons meer dan een nieuw model toont, het gaat om een geheel nieuwe conceptie!

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Voor 65 jaar: zomer 1955 in advertenties (1) Niets behoeft u te ontgaan met een Ford

  1. Rob Alberts schreef:

    Nostalgische groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.