Voor 65 jaar: zomer 1955 in advertenties (19). Radion wast nog witter

Mevrouw mag er weer voor gaan zitten, want het is niet alleen Sunil dat attentie vraagt via grote advertenties. De concurrentie zit niet stil. Zo heeft Radion een nieuwe variant op de markt gebracht die nóg witter wast – in teil, ketel of wasmachine!

…in teil, ketel of wasmachine….

Neem twee stukken wasgoed, mevrouw en neem de proef op de som – maar we zien het antwoord al aan de grauwe sloop links met de zurige mevrouw met toegeknepen lippen tegenover het hagelwit en de blijde lach rechts. Nieuwe Radion heeft weer gewonnen!

Hoe? Simpel, de zonnewerking want Radion is de naaste collega van de zon, het ontwikkelt ozon en dat doet in drogend wasgoed zijn intens-zuiverende werk. Wat? Het trekt elk vlekje er radicaal uit! Van Sunil wordt met geen woord gerept, terwijl dat vergelijkbaar aangeprezen en door dezelfde firma in Vlaardingen gemaakt wordt…., Sunlight zoals het naar de zeep heette of meer officieel Unilever.

Aanvulling 30.07.2020: Oscar Ydenaar voegde de kralen van Radion toe via Twitter, Harry Perton reageerde:

Overigens, Radion beperkte zich niet tot kralen. Via boekwinkeltjes.nl is dit de beschikbare oogst door “Radion” bij de titel in te tikken:

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Voor 65 jaar: zomer 1955 in advertenties (19). Radion wast nog witter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.