Voor 65 jaar: zomer 1955 in advertenties (30). Alle voordelen van een piep-autootje, de Bambino

Ford en Chevrolet kostten in 1955 een bedrag dat zeker iets boven de 10-duizend gulden lag. De kleine Fiat 600 kon de nieuwe eigenaar meenemen voor iets rond de 5-duizend florijnen. Daar hebben we al het eerste voordeel van de Bambino: te koop voor een nieuwprijs van minder dan 3000 piek! Maar of en zo ja hoe goed deze moderne automobiel reed, dat blijkt niet uit de advertentie. Heeft het beestje vier of drie wielen? De mogelijke passagiersbezetting van twee volwassen personen met kind duidt op een smalle achterzijde.

In de kleine sector (ook qua aanschafprijs én onderhoud en verbruik!) bevindt zich ook deze Lloyd:

En wegens succes geprolongeerd die Fiat 600, maar nu in een anders uitgevoerde advertentie met oog voor de technische perfectie van dit beestje met een stille kopklepmotor:

De kleine motor waar Fiat zich eerder op beroemde blijkt buitengewoon gemakkelijk bereikbaar – waarom eigenlijk in deze tijd van het moderne economische vervoer?

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.