Voor 65 jaar: zomer 1955 in advertenties (47). Vraag uw radiohandelaar naar Philips

Zelfs aan de zomer van 1955 komt een eind – het advertentiedeel waarschijnlijk met deze aflevering van Nederlandse bodem. Hoe belangrijk was de rol van de gloeilampenfabriek in het Zuiden des lands!

Mateloos zuur maken wij het leven van die insecten en muggen die ons lastig vallen: koop de insectenverdelger van Philips inclusief tube met 100 tabletten….. Was dat de voorloper van een later verboden Vaponastrip van een andere firma, althans die in huis niet langer gebruikt mocht worden? Leg een tablet op de Philips-lamp: de lamp verdampt het en de insecten gaan dood, de aanwezige en de latere binnendringers niet minder. Dat zal ze leren!

Philips mag momenteel geheel op de gezondheid inzetten, voor 65 jaar was geluid de belangrijkste kwestie. Een pick-up die met grote zorg geconstrueerd is, inclusief druktoetsbediening. Dat is even nieuw als de automatische bediening van de opnemer. Vraag uw radiohandelaar naar deze volautomatische platenwisselaar! Gehoorapparaten, radio’s al dan niet voor de auto, scheerapparaten waar de jeugd zich al op verheugt – Philips heeft een breed palet en maakt er even breed reclame voor in 1955.

Over Siemon

Siemon Reker (1950, Uithuizen) was hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen tot aan zijn emeritaat in 2016. Eerder was hij onder meer streektaalfunctionaris van de Provincie Groningen en actief in de journalistiek (Nieuwsblad van het Noorden, Radio Noord). Publicaties staan onder het kopje C.V.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.